• DogWalkTrail Austria
     

DogHiking DogWalkTrail

 

DogHiking with DogWalkTrail

The Mountains Are Calling so me and my dogs must go.

Nature is waiting so me and my dog must explore

Life is so beautiful so you and your dog must Enjoy

 
Sinds het jaar 2000 gaan we bij DogWalkTrail met baasjes en hun viervoeters op pad! Dit zowel op het water als ook op het land. In Oostenrijk maken we prachtige bergwandelingen van heerlijk relaxt en eenvoudig in het dal tot zwaar hoog in de bergen. In Nederland is er de mogelijkheid om je hier op voor te bereiden tijdens een cursus bergwandelen met je hond.

Belangrijk om te weten is dat om deel te nemen aan deze DogHikes dat zowel de baasjes als hun viervoeters in goede gezonde conditie zijn en dat je in bent voor een beetje avontuur. Sommige programma's hebben Try out dagen. Dit betekent dat we pittige uitdagingen tegen komen of dat de wandeling of activiteit redelijk lang kan zijn. Goede conditie en gezondheid voor baas en hond is dus een must. De honden zijn voor de veiligheid van zowel baas als hond altijd aangelijnd tijdens de wandelingen.

Ons team van gidsen is samengesteld uit goed opgeleide buitensporters en bergwandelgidsen. Ze hebben opleidingen in hondengedrag, zijn natuurlijk opgeleid en getraind in de eerste hulp bij zowel baas als hond en hebben een gezonde dosis humor. Op deze wijze kunnen we jullie een geweldig leuke en vooral veilige ervaring bieden bij een reis met DogWalkTrail.

Sluit een goede reisverzekering af en bij ons een goede annuleringsregeling voor de hond. Het is niet mogelijk om een vakantie vooraf te annuleren ZONDER een reisverzekering of annuleringsregeling.
(Zie onze voorwaarden)

Lees vooraf GOED onze voorwaarden en veel voorkomende VRAGEN door.
 

 
DogHiking with DogWalkTrail
 

DogHiking bij de Grossglockner.

 
 
Wat houdt deze week in: Het kamp opslaan in een berghut, om ons heen machtige Alpentoppen, Elke dag weer een prachtige wandeling.

Wanneer:
Groep 1: 24-31 augustus 2019 = VOL
Groep 2: 24-31 augustus 2019 = VOL

Wat kost het: € 695,00 p.p.

Wat krijg je daarvoor: 7 overnachtingen, alle wandelingen onder begeleiding gids.

Wat betaal je nog ter plaatse: het eten, dit kopen we gezamenlijk in en bereiden we gezamenlijk. Denk aan ongeveer € 125,00 p.p. (richtprijs)voor de gehele week voor ingrediënten voor ontbijt, lunchpakketje en avondeten in de hut. Wellicht gaan we een keer uit eten met z'n allen en kan iedereen zelf beslissen voor welk bedrag je dat doet natuurlijk.

Voor wie: Voor ieder die het leuk vindt met zijn hond vakantie te houden in de bergen en bezit over een normale goede conditie of voor mensen die een stapje verder willen gaan dan een basis week. Niveau is rood tot donkerrood

Voor welke hond: De fitte hond, groot of klein en de hond die geen problemen met andere honden heeft. Loopse teven zijn niet mogelijk.

Hoeveel deelnemers: maximaal 10 deelnemers.

Ervaring: Je hoeft geen bekende te zijn bij DogWalkTrail maar je moet wel een goede conditie hebben. Een pre is wel dat je al eens in de bergen hebt gelopen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bij twijfel is het verstandig eerst een DogMountainExperience week te boeken en daar te kiezen voor extra optionele wandelingen met de kleuren rood en zwart.
 
Foto's: https://myalbum.com/cx7nGclUzPZx
 
LEES MEER
 
DogHiking with DogWalkTrail

DogTrekking zonder gids

 
Wat betekent dat in de DogWalkTrail praktijk? Wij organiseren de tocht, overnachtingen, paklijsten, kaarten routebeschrijving en uitleg maar verder gaan jullie volledig zelfstandig van hut naar hut op pad! Ideaal als je  liever zelfstandig op pad gaat maar geen tijd of zin hebt om uit te vinden waar je met de hond heen kan. Je geeft ons per mail aan dat je graag wilt gaan DogHiken. Wij stellen dan een route voor jou en je hond samen van 3 tot 4 overnachtingen in berghutten in een bepaald gebied. Indien het voorstel je bevalt reserveren wij alle hutten en is de tocht definitief! Afhankelijk van de uiteindelijke route is enige wandelervaring in de bergen wel vereist.

Hieronder de keuzes:

  DogTrekking van hut naar hut voor beginners/minder ervaren.

  DogTrekking van hut naar hut voor gevorderden.

LEES MEER
 
DogHiking with DogWalkTrail

DogWalkTrail HoheTauern Explore week

 
Wat: HoheTauern Explore week
Wanneer: 21 tot 28 september en 05 tot 12 okt of vraag naar de mogelijkheden
Prijs: € 625,00 p.p.

Aantal honden: maximaal 1 hond per persoon (2 in overleg)

Waar verblijven we: In de DogMountainInn

Moeilijkheidsgraad: van licht rood tot donkerrood en een beetje zwart We willen voor deze week dat je eerst een GrossGlockner week hebt gedaan of een DogMountainExperience week met zwarte en rode wandelingen op de optionele dagen)

Stamgasten: Voor de stamgasten zijn er zeker dagen bij met nieuwe wandelingen. Mochten jullie compleet nieuwe wandelingen willen dan is er een HoheTauern Explore Privé te boeken met minimaal 4 personen en een eigen groepje samen te stellen met eigen programma op maat. We hebben ook op deze pagina de Surprise Last minute week. Kijk dus regelmatig op deze pagina voor de data die last minute genoemd zullen worden.

Ervaring: Je moet in goede conditie zijn en al eens rode en zwarte wandelingen in de bergen hebben gelopen met je hond. Dit kan bij ons bijvoorbeeld tijdens de DogMountainExperience week of de Grossglockner week die te vinden is op www.dogwalktrailaustria.com
 
Sluit een goede reisverzekering af en bij ons een goede annuleringsregeling voor de hond. Het is niet mogelijk om een vakantie vooraf te annuleren ZONDER een reisverzekering of annuleringsregeling. (Zie onze voorwaarden)
Lees vooraf GOED onze voorwaarden en veel voorkomende VRAGEN door.
 
Prachtig wandelen in het imponerende Hohe Tauern gebied
Minimaal aantal deelnemers: 5 Maximaal aantal deelnemers: 6 (1 hond per deelnemer meer in overleg)

Wat krijg je daarvoor: 7 overnachtingen, alle wandelingen onder begeleiding gids.

Wat betaal je nog ter plaatse:

Maaltijden

Let op! De maaltijden nuttigen we gezamenlijk vanaf het ontbijt op zondagochtend tot en met het ontbijt op de zaterdagochtend van vertrek. Je rekent dit echter hier ter plaatse af met de bistro. Prijs € 135,00 p.p. Je krijgt hiervoor 7x ontbijt, 6x lunchpakketje en 6x avondeten (hoofd en nagerecht) Ivm het gegeven dat je deelneemt aan een groepsreis is het niet mogelijk om niet aan het gezamenlijke eten deel te nemen.
Alle maaltijden zijn in onze eigen DogMountainInn in de bistro Sky's Vergnügen (van onze medewerkers Irma en Alexandra). Het ontbijt bestaat uit een zelf bij het ontbijt klaar te maken lunchpakketje (broodjes/drinkpakje/fruit/reepje). De maaltijden zijn eenvoudig doch voedzaam. Ben je vegetariër? Geef dat dan aan ons door dan houden we daar rekening mee. Heb je een bepaalde allergie dan vragen we je vooraf contact op te nemen hiervoor. Drankjes zijn altijd voor eigen rekening.

Schoonmaakkosten € 30,00 p.p. en toeristenbelasting € 1,15 p.p.p.n.

Fotoalbum: https://myalbum.com/album/uowUPrv9jAU0

LEES MEER

 
DogHiking with DogWalkTrail

DogWalkTrail Surprise Week

 
Bij uitstek de week voor stamgasten met drang naar avontuur

Wanneer: Last minute bekend op deze pagina (last minute zal inhouden dat we deze data ongeveer 6 weken van te voren melden op deze pagina.
 
Onder dit blok zullen we last minute weken plaatsen of weken die we tussen de bestaande weken door plannen. Dit zijn weken waar we allerlei prachtige gebieden gaan exploren. We gaan op zoek naar nieuwe wandelingen maar ook naar bestaande favoriete wandelingen van Francois en Bianca en hun team. Het zijn groepjes van maximaal 6 personen en 6 tot 7 honden.

Je logeert in eenvoudige accommodaties. Douches en toiletten zullen in meeste gevallen op de hal zijn. Van te voren staat alleen vast waar je  je moet melden. Het is dus van belang dat je hond sociaal is en dat je geen problemen hebt om een kamer te delen met meer dan 2 personen en maximaal 4 honden. Er mag maximaal 1 hond per persoon mee op deze week. Kosten voor de maaltijden zijn ter plaatse af te rekenen en is vaak eten wat de pot schaft.

Kortom deze week is een complete verrassing. Dit betekent dat je avontuurlijk moet zijn aangelegd en ook dat jij en je hond een zeer goede gezonde conditie moeten hebben. 

Je hebt deze week 5 wandel dagen met gids en 2 dagen zijn rustdagen of sightseeing dagen of een adrenaline sport gaat doen zonder hond zoals Paragliding en of Raften.

Prijs voor deze week: € 675,00 p.p.

Inclusief een bed in een hut of berghotel, 5 wandelingen met gids.

Exclusief: eenvoudige maaltijden en drankjes , vervoer, verzekering

Data: last minute zullen we de datum op deze pagina zetten, op facebook en op de DWT site onder last minute
 
Foto's: https://myalbum.com/album/XUJRVlOWFKS0
 
DogHiking with DogWalkTrail
 

Learning more about hiking with your dog


Onder de onderstaande link kun je meer informatie vinden over hoe te wandelen in de bergen met je hond. Steeds meer mensen zien hoe leuk het is om met je hond in de bergen te gaan wandelen. Zolang de wandelingen in de zomer over de pistes gaan of geen hoogte verschillen hebben kan dit nog best aardig gaan. Maar voor diegene die toch een beetje verder willen is het voor zowel de veiligheid van de hond als voor de baas erg belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent. Hiervoor hebben we in Nederland en in Oostenrijk onze zo genaamde bergwandelcursus met hond op gezet. We delen meer dan 20 jaar ervaring van ons zelf en ook van onze ervaringen met onze gasten. Klik  op de link voor meer informatie. (let op je verlaat nu deze website en gaat naar een andere dogwalktrail site)

https://www.lerenwandelenmetjehondindebergen.com/
 
DogHiking with DogWalkTrail
Terug naar boven