• DogWalkTrail Austria
     

Programma
Bodhi Kano Experience

 
Een Bodhi Kano Experience is voor mens en hond met een normale conditie goed te doen. Het kanovaren vindt plaats op een stromende rivier, ervaring is een pre maar geen vereiste. Vanzelfsprekend krijg je vooraf instructies, een zwemvest aan en een helm op en natuurlijk varen er ervaren opgeleide instructeurs van DogWalkTrail mee! Indien de waterstand het niet toelaat om op de rivier te varen wijken we uit naar een prachtig meer. Daar is het water kalm met minimale stroming.

Het programma start op zaterdag aan de rivier de Ourthe gelegen camping in Deulin of vanaf een veld in Hotton. Het is wel al mogelijk om vrijdag avond zelf een plek te reserveren en daar al te overnachten. Je moet dan zelf een tent meebrengen en deze nacht zelf ter plaatse afrekenen. Nadat iedereen is aangekomen volgt er uitleg over het programma en gaan we op pad. Allereerst maken we een korte wandeling (om de eerste energie bij de honden weg te nemen) waarna we mooie kanotocht van 2,5 uur maken. Samen met de hond in een open Canadese kano varen op de mooiste rivier van de Ardennen de Ourthe of op een schitterend meer omgeven door met bomen begroeide heuvels.

Na afloop en terug op de camping zullen we heerlijk buiten of in de Teepee tent genieten van een lekker cowboy menu. Hierna volgt er voor de liefhebber nog een korte spannende avondwandeling.

Zondag: na het ontbijt, hopelijk in het zonnetje voor de tent, gaan we weer op stap voor de volgende activiteit, een lange oriëntatieloop of wandeling met gids door de prachtige omgeving van de Ardennen. Met behulp van of de kaart, kompas of foto aanwijzingen moeten we de weg zien te vinden.

Na de wandeling nemen we afscheid van jullie en hopen we jullie weer snel terug te zien in de Ardennen, Oostenrijk of in Nederland.

Belangrijk:

De wandelingen zijn aanlijnwandelingen (op sommige plekken kunnen we ze even loslaten),
Duur van de wandelingen: 1,5 uur wandelen op de kano dag vooraf aan het varen en we varen ongeveer 2 tot 2,5 uur. De avond/nacht wandeling is ongeveer een uur. De Oriëntatie/fotoloop is tussen de 2 en de 4 uur (het is mogelijk na 2 uur de wandeling af te breken) Maar het is wel belangrijk dat zowel baas en hond gezond en fit zijn. In Nederland organiseert DogWalkTrail ook kanodagen met de hond die iets minder verlangen van zowel baas en hond. Er is ook mogelijkheid om zelfstandig deze dag een langere wandeling te doen. Dit moet je bij de aanvraag even aangeven.
 
Programma Bodhi Kano Experience
 
Minimaal: 10 deelnemers maximaal 20 deelnemers

Inclusief
1 overnachtingen in tent op de camping.
Zaterdag: warme maaltijd (lunchpakketje moet je voor de zaterdag zelf meebrengen)
Zondag: ontbijt/lunchpakket
Activiteiten: Oriëntatieloop/Kanotocht/nachtwandeling/wandeling

Exclusief
Verzekeringen, vervoer, overige maaltijden, drankjes.
De activiteiten vinden in principe doorgang vanaf 6 inschrijvingen. Je krijgt tijdig bericht indien er minder dan 6 inschrijvingen zijn. Heb je angst voor het kanovaren met de hond op de Ourthe. Neem dan contact met ons op via ons team in Nederland via www.dogwalktrail.nl voor de mogelijkheden in NL.
 
Programma Bodhi Kano Experience
 
Annuleringsregeling
Het is mogelijk een annuleringsregeling te treffen bij DogWalkTrail. Deze annuleringsregeling geldt uitsluitend voor de hond. Voor het bedrag van 5% van de totale reissom kun je kosteloos annuleren indien je hond om medische redenen niet kan deelnemen aan de reis en je daardoor genoodzaakt bent je reis te annuleren. Je dient bij annulering wel een medisch attest (verklaring) van je dierenarts te overleggen.
 
Let wel deze regeling betreft geen annuleringsverzekering en is slechts van toepassing op bovenstaande situatie en derhalve niet op deelnemende personen aan de reis. Wij raden je te allen tijde aan om voor alle personen een annuleringsverzekering (en vanzelfsprekend ook een reisverzekering) af te sluiten. Mocht je deze regeling willen afsluiten dan dien je dit aan te geven op het reserveringsformulier. De regeling afsluiten op een later tijdstip is niet mogelijk.
 
Accommodatie
Het weekend vindt plaats vanaf de camping. We slaan ons kamp op, op het groepsterrein. je overnacht in je eigen tent (of leententje van ons) die om de groepstent van DogWalkTrail worden opgezet. Je brengt zelf je eigen matje of luchtbed mee. Het is ook mogelijk om een kamer in een gite te huren of in een chalet te huren (op eigen kosten). Met hoeveel personen je de gite deelt hangt af van hoeveelheid gasten die kiezen voor de gite. (Maximaal met 6 personen in een gite)
 
Activiteiten
De volgorde waarin activiteiten plaats vinden kunnen wijzigen i.v.m. de weersomstandigheden. Bij te laag of te hoog water bestaat er de mogelijkheid dat we uitwijken naar een meer of als alternatief een verlengde Buddytrail (speurpuzzel tocht en boogschieten). De oriëntatieloop is ongeveer 15 km van lengte. Je krijgt instructie voorafgaande de wandeling betreffende oriëntatie met kaart en kompas. Tijdens de groepswandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. DogWalkTrail zal tijdens de week graag uitleggen waarom wij dit niet verantwoord achten. Voor dit weekend hoef je niet over een bijzondere conditie te beschikken maar je moet wel in staat zijn zo'n 4 uur te wandelen in de heuvelachtige Ardennen.
  
Foto's van de Ardennen: http://www.mijnalbum.nl/Album=AFAQLFT6
 
Programma Bodhi Kano Experience
Terug naar boven