• DogWalkTrail Austria
     

HoheTauernweek
vanuit hut en berghotel

 
Programma

Zaterdag: aankomst in Oostenrijk. Bij de gezamenlijke maaltijd bespreken we de komende week. Overnachting Piesendorf of berghotel (we brengen je kort voor de week op de hoogte per mail)

Zondag: een prachtige inloop wandeling om even op gang te komen.

Maandag tot en met vrijdag:
Deze week zullen we wandelingen maken van gemiddeld 4 tot 6 uur. We wandelen in de gebieden Rauris, de Weisssee, aan de voet van de Grossvendiger en in het Grossglockner gebied. Een enkele wandeling kan ook meer dan 6 uur zijn. De wandelingen kunnen tot tegen de 3000 meter hoogte zijn. Vanzelfsprekend lopen we wel over bestaande paden. Deze week zullen we op het midden van de week een rustige dag inbouwen waar we in ieder geval de honden zullen ontzien.

We overnachten in berghotels en hutten. Berghotel en hut zijn eenvoudige accommodaties waar je de slaapruimte en/of slaapkamers met elkaar zult moeten delen. (meer persoons slaapkamers en matratzenlagers. Waar mogelijk zullen we natuurlijk rekening proberen te houden met privacy.

Zaterdag: Na het ontbijt komt er een einde aan een heerlijke week.
 
HoheTauern vanuit hut en berghotel
 
Accommodatie: Je verblijft deze week in 2 of 3 verschillende berghotels of hutten.Je moet deze nachten een lakenzak en kussensloop mee te brengen. De hutten zijn eenvoudig ook qua sanitaire voorzieningen. Het "leven" in de bergen brengt enige beperkingen met zich mee qua voorzieningen. Wij zijn er van overtuigd dat dit ruimschoots goed gemaakt wordt door de ervaringen die u onderweg opdoet! De hutten kunnen last minute wijzigen vanwege weersomstandigheden of andere onvoorziene omstandigheden. Vanzelfsprekend bieden wij altijd een alternatief. 

Bagage: Je krijgt bij je bevestiging van de reis een paklijst toegestuurd. Je hebt een rugzak van minimaal 40 liter nodig voor sommige overnachtingen en een reistas voor de rest van je bagage.

Activiteiten: Voor deze week dien jij en je hond over een goede conditie te beschikken. De wandelingen zijn pittige wandeldagen met veel stijgen en/of dalen. Je hond moet ook goed aan de lijn kunnen lopen zonder te trekken. Ook moet de hond kunnen volgen. Wij adviseren om vooraf in Nederland meerdere lange wandelingen te maken om getraind aan de start te komen. De uitvoer van het programma en de volgorde tijdens de Hohe Tauern week zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Indien een wandeling geen doorgang kan vinden zal er altijd getracht worden een alternatief programma aan te bieden. Het programma kan hierdoor afwijken van de beschrijvingen. Gedurende de wandelingen dienen de honden aangelijnd te zijn. Dit is een verplichting in een Nationaal Park en is voor de veiligheid van u en uw hond. Tijdens de wandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. Het is raadzaam om wandelstokken te gebruiken. Indien je deze niet zelf hebt zijn deze bij ons te leen. We stellen een goed tuig verplicht. Voor wie een speciaal tuig wil aanschaffen adviseren wij een tuig te bestellen van Ruffwear bij actievehonden.com. Dit speciale tuig hebben wij vanzelfsprekend ook te leen.
 
HoheTauern vanuit hut en berghotel
 
Vervoer: Tijdens de week maken we gebruik van eigen auto’s en waar mogelijk zoveel mogelijk van de DogWalkTrail auto’s.

Voeding: Er is in elke hut/berghotel elke ochtend ontbijt en de ingredienten voor een lunchpakketje. Natuurlijk is er ook heerlijk avondeten. Hou er rekening mee dat gedurende deze week de maaltijden in principe eenvoudig van aard zijn. In hutten eten we wat de pot op die dag schaft. Volg je een speciaal dieet of ben je vegetarisch (geen probleem) geef dit dan tijdig aan ons door zodat wij hiermee rekening kunnen houden. Voor de honden moet je zelf voeding meebrengen. Er zijn in de hutten of hotels geen ijskasten/vriezers beschikbaar dus denk er aan dat je hond tijdens deze week geen voer uit ijskast of vriezer kan eten.
Terug naar boven