• DogWalkTrail Austria
     

HoheTauern week

 
De Hohe Tauern week vindt plaats vanuit de DogMountainInn. We rijden elke wandeldag naar een mooi gebied in de Hohe Tauern en komen einde middag weer terug in de DogMountainInn. Dit houdt in dat je tijdens de wandelingen alleen bagage voor de dag bij je hebt. Ook kun je zonder probleem beslissen een dagje niet te gaan wandelen en wat anders te ondernemen of lekker een boek te lezen op het terras. De wandel-dag rijden we met de DogWalkTrail bussen naar de wandel gebieden. De wandeltijden bedragen ongeveer 3 tot maximaal 4 uur. Op sommige wandelingen is het ook nog eens mogelijk om deze te verlengen. De gebieden waar we ons zullen begeven zijn het Grossglockner, Grossvenediger, Weissee of Rauris gebied.
 
HoheTauern week
 
Inclusief:
alle overnachtingen in accommodatie in de DogMountainInn. 4 wandelingen met gids, 1 oriëntatie wandeling waar je wordt afgezet en zelfstandig je weg moet vinden aan de hand van informatie, 1 rustdag.

Exclusief: Overnachting in eventuele hut, maaltijden, drankjes en verzekeringen
Vervoer Nederland/België – Oostenrijk v.v.
Schoonmaakkosten: p.p. € 30,00

Toeristenbelasting € 1,15 per persoon per dag (vanaf leeftijd 15 jaar)
Deze kosten zijn ter plaatse contant te voldoen.
  
Minimale deelname 5 personen maximaal 6. Per persoon 1 hond ( in overleg 2)
 
HoheTauern week
 
Accommodatie:

Jullie verblijven deze week in onze eigen DogMountainInn. Iedere deelnemer (tenzij je met z’n 2-en komt natuurlijk) heeft een eigen slaapkamer en eigen douche en toilet. In onze DogMountainInn is ook de Bistro aanwezig van onze medewerkers Alexandra en Irma. Hier zijn eenvoudige maar zeer smakelijke maaltijden te verkrijgen. Het kan zijn dat we in een bepaalde week 1 nacht in een berghut/hotel overnachten vanwege een specifieke wandeling. Dit hangt af of we deze wandelingen ook daadwerkelijk kunnen laten doorgaan i.v.m. weer.

Het "leven" in deze hutten brengt enige beperkingen met zich mee qua voorzieningen. Wij zijn er van overtuigd dat dit ruimschoots goed gemaakt wordt door de ervaringen die je onderweg opdoet! We overnachten dan in de hut in een 2 of 4 persoons kamer. Je hebt voor deze overnachting een lakenzak nodig maar dit kan ook prima je eigen dekbedovertrek zijn. Dekens zijn daar wel aanwezig. In de hut/hotels zijn meestal de sanitaire voorzieningen aanwezig op de gang.

1-persoonskamer: is in de hut niet mogelijk. Het kan zijn dat een stel een kamer in de hut moet delen met 1 van onze gidsen. Dit is dan wel met gescheiden slaap gedeeltes en deze gids heeft dan geen hond mee.
 
HoheTauern week
 
Bagage: Je krijgt bij je bevestiging van de reis een paklijst toegestuurd. Je hebt een dagrugzak (minimaal 30 liter) nodig voor de wandelingen.
  
Activiteiten: Voor deze week dienen jij en je hond over een goede conditie te beschikken en je hond en jij moeten in goede gezondheid zijn. Op sommige wandelingen moeten we juist wat meer stijgen en op sommige juist dalen. Hiervoor heb je geen specifieke bergsportervaring of klimmateriaal nodig. Probeer wel vooraf in te schatten of jij en je hond in deze omstandigheden kunnen lopen. Je hond moet ook goed aan de lijn kunnen lopen zonder te trekken. Ook moet de hond kunnen volgen. Wij adviseren je om vooraf in Nederland meerdere lange wandelingen te maken om getraind aan de start te komen. In Nederland is er bij ons een cursus wandelen met je hond in de bergen te volgen. We raden je aan om deze te doen vooraf aan deze reis maar het is niet verplicht. Lerenwandelenmetjehondindebergen.com

De uitvoer van het programma en de volgorde tijdens deze week zijn afhankelijk van de weersomstandigheden vanwege de grote hoogte waarop we verblijven. Indien een wandeling geen doorgang kan vinden zal er altijd getracht worden een alternatief programma aan te bieden.

Gedurende de wandelingen dienen de honden aangelijnd te zijn. Dit is een verplichting in een Nationaal Park en is voor de veiligheid van jou en je hond. Tijdens de wandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn.

Het is raadzaam om wandelstokken te gebruiken/bij je te hebben. Indien je deze niet zelf hebt zijn deze bij ons te leen. We zullen iedere dag rond 8.30 uur vertrekken. De wandelingen zullen tussen 9.30 en 10.00 uur in de ochtend starten tenzij het weer zorgt dat we dit moeten aanpassen. Meestal zijn we rond 16.00 uur weer terug bij de accommodatie.

Verplicht: Op deze week MOET je goede bergschoenen (minimaal categorie B) hebben, regenkleding en goede wandelbroek dus GEEN spijker broek en absoluut goede regenbroek, GEEN poncho.

Eigen Vervoer: je kunt tijdens de pendels ook je eigen auto gebruiken indien je dit wilt. Je dient dan bij de HochalpenStrasse een 30 dagen kaart te kopen (ongeveer € 55,00 per auto). Er is dan ook nog een tolweg op de dagen naar het Grossvenediger gebied van ongeveer € 20,00 per auto. Je kunt natuurlijk besluiten met elkaar mee te rijden. Voeding: Houdt er rekening mee dat gedurende deze week de maaltijden in de DogMountainInn en in de hutten in principe eenvoudig van aard zijn. Op sommige momenten zullen we tussen de middag warm eten in hutten. In hutten eten we wat de pot op die dag schaft. Ben je vegetarisch (geen probleem) geef dit dan tijdig aan ons door zodat wij dit door kunnen geven. Voor de honden moet je zelf voeding meebrengen omdat het niet goed is van voedsel te wisselen. Er is in de DogMountainInn een grote vriezer en er is zelfs rauwvlees te bestellen. In de eventuele berghut is geen ijskast/vriezer voor het hondenvoer. Kijk voor barf voor onderweg naar carnivoertogo van het merk Carnivoer. www.carnivoer.nl

Stamgasten:

Wil je graag iets compleet nieuws en ben je niet bang voor een uitdaging dan kun je met een groepje van 4 personen vragen om een speciale week op maat. Het programma is dan zo goed als gelijk aan deze HoheTauern explore week. (Niet altijd met garantie van een overnachting in een hut)  Je kunt ook vragen of wij een aantal mensen kunnen benaderen zodat we een lijst kunnen samenstellen met stamgasten en deze koppelen aan een groepje die voor hun nieuwe wandelingen willen. Het is mogelijk om op aanvraag 2 honden mee te brengen maar dit altijd in overleg. Stuur ons een mailtje en vraag naar een Hohe Tauern Explore week op maat. Kijk ook even naar de last minute surprise programma’s.
 
HoheTauern week
Terug naar boven