• DogWalkTrail Austria
     

Veel gestelde vragen

 

Over een DogWalkTrail Adventure

 
Conditie:

Ervaring: Op sommige reizen willen we graag dat mensen bij ons bekend zijn. Dat betekent dat mensen al een rode of zwarte wandeling bij DogWalkTrail moeten hebben gedaan. Maar natuurlijk zijn er ook adventure reizen waar dit niet het geval is. Wel vragen we van iedereen dat de persoon en de hond in zeer goede gezondheid moeten zijn en ook een zeer goede conditie moet hebben. Mocht je hierover twijfelen dan kun je beter eerst een programma in Oostenrijk boeken zoals de DogMountainExperience week. De blauwe wandelingen zijn bij ons voor iedereen te doen die een beetje kan wandelen, rode wandelingen vragen alweer meer conditie. Stijgen en dalen moet geen probleem zijn. Langere afstanden ook niet. Zwarte wandelingen zijn wandelingen die niet alleen veel stijgen maar ook technische van aard zijn en ook zeer lange afstanden kunnen bevatten. Bij de adventure programma's  zijn de meeste reizen rood en zwart. Bij de DogPaddling programma's komt het vooral op spierkracht aan maar ook zeker moet je daar wel een goede conditie hebben.

Niveau tabel:

Blauw: Voor iedereen die gezond is, goed te doen

Rood/donkerrood: Met goede conditie prima te doen.

Zwart: een behoorlijk goede conditie is een must
 
Veel gestelde vragen Over een DogWalkTrail Adventure
 
Wat neem ik mee?
Je krijgt bij de bevestiging van de boeking een paklijst meegestuurd. Je hoeft deze paklijst natuurlijk niet volledig letterlijk te nemen maar zorg ervoor dat de kleding tegen een stootje kan, nat mag worden en dat je voldoende kleding bij je hebt. Goede wandelschoenen zijn erg belangrijk en geen spijkerbroek maar een goede wandelbroek en goede regenkleding.
 
Kan mijn oude, grote, kleine of jonge hondenvriend ook mee op een DogWalkTrail adventure?
Alle honden kunnen mee groot en klein mits ze gezond zijn. Jonge honden moeten minimaal 1,5 tot  2 jaar zijn voor onze DogHiking weken en maximaal 10 jaar zijn en minimaal 12 maanden en maximaal 11 voor een  DogPaddling week.  Je moet zelf aangeven wat voor honden je mee brengt en bij de bevestiging vragen wij je of de hond eventueel lichamelijke problemen heeft en natuurlijk hoe oud de hond is. We raden ten zeerste aan te wachten totdat de hond ruim 12 maanden is zodat hij niet overprikkeld raakt. Honden die niet meer zo fit zijn of voor mensen die niet willen mee doen aan een actief weekend maar wel een leuk weekend weg willen zijn er mogelijkheden in Nederland of sommige weken in Oostenrijk. Minder sociale honden en loopse teven kunnen niet mee in de groep.
  
Kunnen er kleine kinderen of ouderen aan de wandelingen deelnemen?
Onze adventure weken zijn niet geschikt voor de kleine kinderen onder ons. Ben je ouder dan 70 en top fit kun je ons even een mailtje sturen.  Voor ouderen die niet meer zo fit zijn of voor kinderen die nog niet zo graag lang lopen is er bij onze DogWalkTrail Oostenrijk  programma's op www.dogwalktrailaustria.com genoeg mogelijk. Er zijn speciale familie weken waarbij het programma gericht is op de hele familie.
 
Veel gestelde vragen Over een DogWalkTrail Adventure
 
Zijn de water activiteiten voor iedereen te doen?
Het kanovaren is voor iedereen mogelijk. Als je nog nooit in een kano gevaren hebt raden wij aan om dit voorafgaande aan het weekend een keertje in Nederland te doen zonder hond. Dit maakt het varen op de rivier al een stuk eenvoudiger. Mocht je wat onzeker zijn of het zelfs eng vinden om met je hond te kanoën dan is het raadzaam een keer te boeken bij DogWalkTrail in Nederland waar je op stilstaand water vaart en kunt oefenen tot je het onder de knie hebt  Dogwalktrail.nl. Het feit dat in Nederland de stroming bijna ontbreekt geeft je rustig de tijd om uit te proberen hoe het kanovaren  in zijn werk gaat en om de hond rustig te laten zitten. Voor honden en bazen die niet kunnen zwemmen is het niet mogelijk om op de rivier te varen. (Als jij of je hond niet kunnen zwemmen moet dit van te voren aangegeven worden). Je wordt altijd begeleid door ervaren opgeleide kano instructeurs van DogWalkTrail die je helpen bij een goede en behouden vaart.
  
Komen onze foto's op de site?
Alle foto's die DogWalkTrail gemaakt heeft of die je ons toestuurt worden gebruikt op de site of facebook pagina's van DogWalkTrail. Mocht je daar een probleem mee hebben dan vragen wij je dit vooraf al bij de boeking te vermelden. We zetten het ook bij de voorwaarden erbij en zodra je een boeking doet stem je in met de voorwaarden. Natuurlijk respecteren wij je wensen wanneer je dit liever niet wilt.
 
Mag de hond een zwemvest om?
In de Ardennen:
Nee dit mag vanwege de veiligheid van de hond op het water niet. Het risico bestaat dat de hond aan het zwemvest aan bijvoorbeeld een tak blijft hangen. Op het meer: in uiterste gevallen laten we het toe. Er ligt een gevaar in het dragen van een zwemvest. In overleg zullen we bekijken wanneer we het toestaan.

In Duitsland en Oostenrijk en Zweden:  Ja daar mag in overleg de hond een zwemvest om, in Zweden willen we wel graag de honden een zwemvest aan doen vanwege de lange afstanden. Mocht je een vraag hierover hebben kun je deze vragen via de mail.

  Mijn hond kan niet zwemmen kan ik dan wel mee doen?
Indien je hond niet kan zwemmen kan deze in de Ardennen niet mee doen aan het kanovaren op de rivier.

  Ik ben alleen. Kan ik dan mee kanovaren?
Ja hoor dat is geen probleem. In principe delen wij de deelnemers en hun honden in de boten in. Vanzelfsprekend gaan de deelnemers die samen hebben geboekt zoveel mogelijk samen in de boot. Degenen die alleen zijn, er zijn vaak meerdere deelnemers, deze worden met een andere alleenreizende ingedeeld of met 1 van de instructeurs indien mogelijk. Indien je goed kunt varen is alleen in een boot eventueel ook een mogelijkheid.
 
Ik kom alleen maar heb 2 of meer honden. Kan ik dan kanovaren of suppen?
Je kunt met maximaal 1 hond  deelnemen aan het kanovaren en bij uitzonderingen op sommige reizen in overleg met 2. Indien je nog nooit eerder in een kano gevaren hebt  op een stromende rivier kunnen wij in de Ardennen niet toestaan alleen met 2 honden te varen. Indien de indeling zo is dat je met een 2e persoon zonder honden kunt meevaren is het eventueel geen probleem.

  Mogen de honden los tijdens de wandelingen?
Voor de veiligheid van zowel baas en hond is het niet mogelijk de honden los te laten. We lopen in gebieden waar het ten eerste niet mag en ten tweede waar het ook veel te gevaarlijk is voor honden. Zeker in hoog alpien of uitgestrekte wilde natuur is het zeer gevaarlijk voor een hond. Wil je het toch graag dan kun je betere even contact opnemen met ons over de mogelijkheden bij onze DogMountainExperience weken in Oostenrijk.

   Ik reis alleen, waar slaap ik dan?
Bij de meeste vakanties delen alleenreizende samen met hun hond een kamer met 1 ander persoon. Dit kan in een stapelbed zijn of 2 losse bedden in een 2 persoons kamer. Boek je vroeg dan is het in sommige accommodaties op sommige reizen mogelijk een kamer alleen te boeken tegen een meerprijs. Dit gaat altijd in overleg en is niet altijd te garanderen.
 
Is het gebruik van een Teletac of stroomband of andere vormen van deze hulpmiddelen toegestaan tijdens DogWalkTrail vakanties?
Nee, dat hebben we liever niet. Ten eerste zijn wij geen voorstander van deze manier van trainen. Natuurlijk moet iedereen zelf weten hoe hij/zij zijn hond traint en natuurlijk weten wij ook dat er in bepaalde hondensporten veelal met deze wijze getraind wordt. Toch is het tijdens de groepsvakantie bij DogWalkTrail niet toegestaan deze middelen en methoden te gebruiken. Ten tweede schrikt het een hoop mensen af en hebben zij angst voor de hond met een Teletac. Is de hond getraind in een van de sporten van de Nederlandse Bond van de Diensthond en/of de KNPV is het mogelijk met een eigen groep te boeken. 

Wat neem ik mee?: per reis krijg je van ons een paklijst met wat je exact nodig hebt en wat je indien nodig kunt lenen. Wat wel verplicht is en ook via ons te leen is een 5 punts tuig van Ruffwear webmaster harness of van eqdog het pro eqdog tuig en bij Hurtta is dat het 5 punts tuig. Verder raden we je aan op de langere vakanties de honden vooraf te leren lopen op schoentjes. Zeker als de hond al eens de poten heeft stuk gelopen is dit sterk aan te raden. Vraag hier even meer informatie over via de mail.
 
Veel gestelde vragen Over een DogWalkTrail Adventure
 
Voeding baas en hond

Voeding en Dieet:

Ben je vegetariër? Geef dat dan aan ons door dan houden we daar rekening mee. Heb je andere dieetwensen of allergieën? Dan is het verstandig om zelf eten mee te brengen. Wij adviseren je daar graag over. Op sommige weken zijn de maaltijden inclusief. Dit is ook in sommige weken waar je in een hut of hotel overnacht.
 
Ben je ergens allergisch voor geef dit dan bij boeking door dan kunnen we kijken naar wat de hut of accommodatie voor mogelijkheden heeft.

Voor de honden moet je zelf voeding meebrengen omdat het niet goed is van voedsel te wisselen. Er is op onze adventure reizen geen mogelijkheid tot rauw vlees. Kijk voor barf voor onderweg naar carnivoertogo van het merk Carnivoer. www.carnivoer.nl

Regels en wetgeving
Check via de volgende link wat voor eisen er in het betreffende land zijn en check ook even bij de dierenarts wat er nodig is. Kijk ook goed naar de landen waar je eventueel doorheen moet reizen.

De dieren moeten in het bezit zijn van een Europees dierenpaspoort.
De dieren moeten ingeënt zijn tegen hondsdolheid (Rabiës)
De dieren moeten geïdentificeerd zijn. Dat kan een tatoeage zijn, maar vaak is een chip verplicht.
Wanneer u uw dier mee op vakantie neemt, moet u er rekening mee houden dat elk land zijn eigen eisen kent met betrekking tot de invoer van dieren.
Meer informatie over invoeren: http://www.licg.nl/wcs/lcg/nl/3830/invoereisen-per-land

DOGWALKTRAIL IMPRESSUM
 
DogWalkTrail
Tauernweg 5
5721 Piesendorf
Oostenrijk
Bianca van Leeuwen/Francois Dophemont
Raffeisenverband Salzburg
IBAN code: AT74 3500 0000 0401 9436
BIC: RVSAAT2S
 
BTW Nr DogWalkTrail. : ATU 56614934

Tel: +43 6767601022
Tel: +43 6766267910
 
www.dogwalktrail.com
info@dogwalktrail.com
 
Boekingsvoorwaarden DogWalkTrail
 
We krijgen elk jaar een aantal annuleringen binnen van deelnemers die hun reis willen afzeggen vanwege ziekte of ziekte van de hond. Dit is geen probleem als er een annuleringsverzekering is afgesloten bij een (reis)verzekeraar. Voor de hond is het afsluiten van een annuleringsverzekering normaal gesproken niet mogelijk maar wel bij DogWalkTrail via een annuleringsregeling. Zonder een reisverzekering of annuleringsregeling kan er bij ons geen geld worden terugverlangd. Wij vragen jullie begrip hiervoor en om teleurstellingen te voorkomen raden wij iedereen aan een goede reisverzekering af te sluiten en via DogWalkTrail een annuleringsregeling te sluiten voor de hond. (zie info verderop deze pagina)
 
• Wij raden u aan uw hond en uzelf goed te verzekeren voor uw reis. Denk hierbij aan reis-, ongevallen-, aansprakelijkheids-, ziektekosten- en annuleringsverzekering. Houdt er rekening mee dat niet alle reisverzekeringen alle (buitensport)activiteiten dekken. Check dit bij uw (reis)verzekeraar.
 
• Alle activiteiten uitgevoerd door DogWalkTrail zijn aangepast aan een zodanig niveau dat een ieder, met goede gezonde lichamelijke conditie in staat wordt geacht dit naar behoren te kunnen uitvoeren. Dit geldt evenzeer voor de honden. De wandelingen zijn verdeeld in zwarte, rode en blauwe wandelingen. Zwarte wandelingen zijn voor geoefende wandelaars die een goede conditie hebben. Rode en blauwe wandelingen zijn met een normale gezonde conditie voor iedereen mogelijk. Mocht u of de hond een medische aantekening hebben dan dient u dit op de bevestiging aan te geven.
 
• U bent zelf aansprakelijk voor de schade die u of uw hond aan derden of aan materiaal van derden toebrengt. Met veel verschillende honden is het soms moeilijk voor de honden om in de roedel hun plaats te vinden. Dit kan in enkele gevallen problemen opleveren. DogWalkTrail hanteert strikte veiligheidsnormen, doch deelname aan onze reizen, programma's en activiteiten geschiedt ten allen tijden op eigen risico. DogWalkTrail kan derhalve op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor materiële schade en/of lichamelijk letsel, ontstaan binnen de tijdsduur van uw arrangement.
 
•Komt u met de hond op vakantie gaat u dan nog even bij de dierenarts langs voor de verplichte rabiësvaccinatie in Oostenrijk en België en vraag welke inentingen ze eventueel nog meer nodig hebben. Denk aan uw tekenspray/behandeling en aan uw kennelhoest enting. Wij stellen een goede anti vlo behandeling verplicht. U bent ook verplicht te melden dat uw hond een besmettelijke ziekte heeft. Dit om onze andere gasten met honden te beschermen. Vergeet niet uw inentingsboekje/dierenpaspoort mee te nemen naar het buitenland.
 
• U kunt bij DogWalkTrail een Annuleringsregeling afsluiten voor het geval u vanwege ziekte van uw hond dient te annuleren.
 
Deze annuleringsregeling geldt uitsluitend voor de hond. Voor het bedrag van 5% van uw totale reissom kunt u kosteloos annuleren indien uw hond om medische redenen niet kan deelnemen aan de reis en u daardoor genoodzaakt bent uw reis te annuleren. U dient bij annulering wel een medische verklaring (attest) van uw dierenarts te overleggen.
Let wel deze regeling betreft geen annuleringsverzekering en is slechts van toepassing op bovenstaande situatie en derhalve niet op deelnemende personen aan de reis. Wij raden u ten allen tijde aan om voor alle personen een annuleringsverzekering (en vanzelfsprekend ook een reisverzekering) af te sluiten. Mocht u deze regeling willen afsluiten dan dient u dit aan te geven op het reserveringsformulier.

  Annuleringsvoorwaarden:
• Bij annulering tot 6 weken voor aankomst brengen wij u 25% van de totale reissom in rekening.
• Bij annulering van 6 tot 4 weken voor aankomst brengen wij u 50% van de totale reissom in rekening.
• Bij annulering vanaf 4 weken voor aankomst brengen wij u de totale reissom in rekening.
 
Annulering door de organisator
• Bij onvoldoende inschrijvingen voor een bepaald programma (vermeld bij elk programma) houdt DogWalkTrail zich het recht voor een programma te annuleren. DogWalkTrail kan dit doen tot 4 weken voor aankomst. Vanzelfsprekend stellen wij u een alternatief programma voor. Indien u hiermee niet akkoord gaat zal DogWalkTrail de totale reissom terug storten.
 
• Alle foto's die DogWalkTrail gemaakt heeft of die u ons toestuurt kunnen worden gebruikt op de website of facebook pagina's van DogWalkTrail. Mocht u daar bezwaar tegen hebben dan respecteren wij dat vanzelfsprekend! Graag dan al aangeven bij uw reservering.
• DogWalkTrail probeert tijdens uw DogWalkTrail vakanties leuke foto's te maken. Natuurlijk zullen wij deze met u delen. Dit zal in de eerste instantie via facebook zijn. Wij kunnen helaas niet garanderen dat deze ook altijd lukken of dat er niets mis gaat tijdens het versturen. Wij zijn daar ook niet verantwoordelijk voor. Mocht u zeker willen zijn dat u foto's heeft van deze activiteiten dan kunt u ons vragen of wij even een foto van u willen maken met uw camera. Alleen bij het kanovaren of abseilen is dit helaas niet mogelijk.

Foto album van de adventures: https://myalbum.com/Us4yhWqR5dHm
 
Veel gestelde vragen Over een DogWalkTrail Adventure
Terug naar boven